ARSMONITOR – O NOUĂ GALERIE DE ARTĂ CONTEMPORANĂ

Share it on

Casa Presei, Corp A2, Piața Presei Libere 1, București 

Arsmonitor, cea mai nouă galerie de artă din peisajul cultural al Bucureștiului, este un start-up dedicat artei și transformării, dar, mai ales, dialogului dintre artiști, colecționari și comunitățile de iubitori de artă.

Cofondatorii galeriei, Mia Munteanu (antreprenor) și Silviu Pădurariu (curator), și-au propus să creeze o planșă culturală care să faciliteze întâlnirea cu arta atât pentru colecționari și pasionați, cât și pentru neofiți.

Expoziția inaugurală „Abțibild. Arte neaplicate” a adus împreună 10 artiști reprezentativi pentru ultimele trei decade ale artei contemporane românești și pentru trei spații culturale distincte din România, uniți sub o pasiune comună pentru imagine, formă și expresie artistică.

Aflată în clădirea Casei Presei Libere — denumită inițial Combinatul Poligrafic Casa Scânteii „Iosif Visarionovici Stalin” și, după destalinizare, Combinatul Poligrafic Casa Scânteii „Vladimir Ilici Lenin”, un edificiu al propagandei sovietice construit între 1952 – 1957 ridicat pe fostul hipodrom regal — galeria de artă ARSMONITOR își propune să fie ”o dovadă a puterii artei și inițiativelor private de a reînvia spațiile încărcate de istorie”.

ARSMONITOR este cea mai nouă galerie de artă deschisă în Capitală, iar expoziția inaugurală adună lucrări de la unii dintre cei mai faimoși artiști români contemporani.

Un spațiu de peste 200 metri pătrați a fost renovat și reimaginat, transformându-se în jumătate de an într-o galerie de artă contemporană.

„Ca antreprenor în industria creativă, deschiderea galeriei ARSMONITOR marchează o anumită maturizarea a poziției mele ca investitor în inițiativele care transformă orașul. Prin toate proiectele în care am fost implicată, mi-am propus să contribui la modul în care orașul se lasă redesenat și reinventat cu ajutorul unor oameni curajoși, cu viziune. De la ARSMONITOR ne dorim să arătăm că oameni ca noi, cu energie, pot crea de la zero, pe cont propriu, proiecte care inspiră comunitatea, deschid conversații, creează valoare și schimbă percepții.”, a declarat Mia Munteanu, antreprenor & co-fondator ARSMONITOR.

„Călătoria noastră cu ARSMONITOR este una de redescoperire, reinventare și celebrare. Credem că arta are puterea de a trata rănile trecutului, de a aduce împreună și de a transforma spațiile. Renovarea acestui spațiu istoric cu resurse proprii și cu energia noastră personală nu revitalizează doar arhitectura și cimentul, ci cred că am readus la viață o părticică din sufletul Bucureștiului.

ARSMONITOR nu e doar o galerie privată de artă, ci e dovada vie a rezilienței și a puterii artei de a redefini înțelegerea noastră asupra istoriei și identității”, a spus la rândul său Siviu Pădurariu, co-fondator ARSMONITOR.

„Abțibild. Arte neaplicate” este expoziția inaugurală a galeriei, în care sunt prezentați 10 artiști consacrați ale căror lucrări exemplifică ingeniozitatea și diversitatea creativă a ultimilor trei decenii în arta contemporană românească: Radu Comșa, Dumitru Gorzo, Maxim Liulca, Gili Mocanu, Sorin Neamțu, Radu Pandele, Carmen Rasovszky, Gheorghe Rasovszky, Victoria Zidaru și Marian Zidaru.

Share it on